Erdélyi Riport » Müzli » 2. oldal

Csúszópénz és faeke

Bögözi Attila írása a nagy port kavart vásárhelyi hálapénz eset tanulságairól és összefüggéseiről.


TOVÁBB

Irány(z)ék

Egy „országprojekt”-projekt, kifejezetten alkalmas arra, hogy egy szűk kör akaratát lenyomják az emberek torkán. Tasnádi-Sáhy Péter jegyzete.


TOVÁBB

Létező érzékenységek

Egy újabb zászlóügy, amerikai-székely koprodukcióban. Szilágyi Aladár jegyzete.

 

TOVÁBB

Budarest vagy Bukapest

A budapesti Lánchíd fotójával reklámoznak a neten egy bukaresti startup konferenciát. Szilágyi Aladár figyelmét az ilyesmi nem kerüli el.


TOVÁBB

Ponta pontosít

Ne irigyeljék mostanában a volt román miniszterelnököt. Szilágyi Aladár glosszájából az is kiderül, hogy a ma bloggerként aktív politikus kire haragszik a legjobban.


TOVÁBB

Szagérzékeny ultraortodoxia

Az egészségügyi kártya után most saját érsekük ellen lázadoznak a Neamţ megyei ortodox „ultrák”. A tragikomikus görögkeleti vitába Szilágyi Aladár avatja be az olvasót.


TOVÁBB

Bakot lőttek az Égi Hírek?

Nyári színes lehetett volna az ál-fegyvercsempészekről szóló hír, de a nyomozóhatóságok nem vevők augusztusban sem az angol humorra. Simon Judit jegyzete.


TOVÁBB

Funar doktor megüzente...

...a román népnek, hogy ne gyászolja Bourbon Ana címzetes királyné, I, Mihai exkirály feleségének elhunytát, mert személyével kapcsolatosan az illetékesek elhallgattak egy rakás igazságot.


TOVÁBB

A sas már nem koronátlan

Észrevétlenül, de változni fognak a romániai bankók, mert az alig látható címer kicsit módosul rajta. Simon Judit glosszája.


TOVÁBB

Brexit, konyak, földönkívüliek

A Brexit és az ő világűrbe vezető következményei az Európai Bizottság elnökének tolmácsolásában. Bögözi Attila jegyzete.


TOVÁBB