Előadások a váradi stúdióban

2016. 12. 28. 13:57

Januárban nyolc kistermi előadásra vár mindenkit a Szigligeti Színház. A műsoron a Szigligeti Társulat, a Nagyvárad Táncegyüttes, valamint a Lilliput Társulat produkciói is helyet kaptak.

 

Január 6-án 18 órától a Lilliput Társulat felnőtteknek szánt nonverbális előadását tekinthetik meg az érdeklődők: az 1880-2020 című, Sardar Tagirovsky által rendezett produkcióban az idő természetét, az elmúlás kérdését, valamint a minden korokon átívelő emberi típusokat tárgyalják a társulat művészei. Az előadás helyszíne az Árkádia Színház nagyterme.

Január 11-én 19 órától a Kata történet című táncelőadást tűzi műsorára  Szigligeti Stúdióban a Nagyvárad Táncegyüttes. A szeptemberben bemutatott produkció a népmesei világból és Shakespeare A makrancos hölgy című drámájából jól ismert makacs leány történetét dolgozza fel a népzene és néptánc eszközeivel. Az előadás rendezője László Csaba.

Januárban Székelyföldön turnézik a Szigligeti Társulat: január 11-én Sepsiszentgyörgyön, 12-én pedig Kovásznán adják elő Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiáját. A nagysikerű, humorban bővelkedő előadást a nagyváradi közönség január 15-én és 21-én 19 órától láthatja a Szigligeti Stúdióban.

Január 18-án Leánder kobold és Lenszirom királykisasszony szerelmének kalandos történetén izgulhatnak kicsik és nagyok egyaránt. Szilágyi Andor családi varázsmeséjét több, mint húszszor játszotta már a Szigligeti Társulat; az előadás rendezője Tóth Tünde.

Január 29-én 19 órától ismét műsorra kerül a Veszedelmes viszonyok: a világhírű film forgatókönyve alapján készült előadásban a vágyé és a szerelmi intrikáé a főszerep.

 

Az előadásra jegyek a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!