Erdélyi Riport » Lapzárta

Megszűnik az Erdélyi Riport (?)

Az Erdélyi Riport kiadója, a kolozsvári székhelyű Progress Alapítvány karácsony előtt arról értesítette szerkesztőségünket, hogy 2017. január 1-től anyagi okok miatt határozatlan időre szünetelteti portálunk működtetését, a munkatársakkal pedig szerződést bont. Álláspontunk egyértelmű: folytatni szeretnénk a munkát.


TOVÁBB

Változatok felelősségre

Három aktuális téma, laza összefüggésben, némi nyelvészkedéssel. Szűcs László publicisztikája.


TOVÁBB

Ha nem lelkesen, racionálisan

A saját lábán biztosan megálló Szövetséghez nélkülözhetetlen az erős parlamenti képviselet. Ehhez viszont szavazatok kellenek. Úgy néhány százezer. Ha nem lelkesedésből, akkor racionálisan. Szűcs László kampányzáró jegyzete.


TOVÁBB

Ünnepélyes tilalom

A magyar diplomácia rendhagyó jókívánságai Románia nemzeti ünnepe alkalmából. Szűcs László jegyzéke, illetve jegyzete.


TOVÁBB

Benne vagyunk a tojásban

A kamera előtt éhbérért dolgozó, esetleg a munkavégzés látszatát keltő nő tanmeséjében sírva-nevetve, tömören benne van korunk minden nyűge-nyavajája, mint csokitojásban a sok apró bizbasz. Szűcs László írása.


TOVÁBB

Üzenet a kanyaron túl

Az utóbbi napokban az RMDSZ kapcsán két olyan ügy keltett indulati hullámokat, mint az óriásplakát hisztéria, továbbá a derék szatmári vezetők homofób kalandja. Mindkettő összefügg a közeli választással, s árulkodik arról, hogy a Szövetség világról alkotott képe legalábbis eklektikus. Szűcs László írása.


TOVÁBB

Szüneteltetett sajtószabadság

Súlyos merénylet történt szombatra virradóra, egyelőre ismeretlen, ám sejthető politikai és üzleti érdekek megszűntették (szüneteltetik?) az írott magyar sajtó legfontosabb termékét. Szűcs László írása.


TOVÁBB

A hír szent, a labda kerek

Történet labdarúgásról, médiáról, emberi gyarlóságokról egy eredményes átverés apropóján. Szűcs László írása.


TOVÁBB

Szürkébbek lesznek a játszmák

Sokan vetették a szemére, hogy az általa vezetett szervezetet úgy kezelte, mint egy magáncéget. Sokan azzal magyarázták politikai sikereit, hogy a szervezetet úgy vezette, mint egy magáncéget. Szűcs László írása a politikai karrierjét lezáró Kiss Sándorról.


TOVÁBB

Püspökháború, a múlt árnyaival

Egyszerű történet: ősszel püspököt választanak a Királyhágómellék reformátusai, s Tőkés Lászlót nem tenné boldoggá, ha az utódját, Csűry Istvánt újraválasztanák. Csűry népszerű, elfogadott, Tőkés viszont nem egyértelmű bizonyítékokat lobogtat egykori helyettese állítólagos besúgói múltjáról. Szűcs László helyzetértékelése.


TOVÁBB