Erdélyi Riport » Ajánló

Előadások a váradi stúdióban

Januárban nyolc kistermi előadásra vár mindenkit a Szigligeti Színház. A műsoron a Szigligeti Társulat, a Nagyvárad Táncegyüttes, valamint a Lilliput Társulat produkciói is helyet kaptak.


TOVÁBB

Vitaszínház a sztereotípiáinkról

A közöttünk élő sztereotípiákról rendeznek vitaszínházi műhelymunkát csütörtök este a nagyváradi Szigligeti Stúdióban.


TOVÁBB

Idő-óda jövő pénteken

Legközelebb január 6-án játssza a nagyváradi Lilliput Társulat Sardar Tagirovsky Idő-óda című formabontó előadását.


TOVÁBB

Két bemutató Háromszéken

Ray Cooney kortárs brit drámaíró két darabját is színre viszik a háromszéki társulatok az év végén. A Zakariás Zalán által rendezett Pénz az égből című darabbal zárja az évet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a kézdivásárhelyi Városi Színház pedig a Ketten a neten című vígjátékot mutatja be december 31-én Kolcsár József rendezésében.


TOVÁBB

Karácsony előtt Bach muzsika

J. S. Bach (1685–1750) Karácsonyi oratórium, BWV 248/I-III – szólistákra, énekkarra és zenekarra című darabját hallhatja a közönség december 22-én 19 órától a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu–Bartók hangversenytermében. Meghívott karmester Dorin Frandeş, szólistaként Diana Ţugui (szoprán), Cristina Damian (alt), Marius Boroş (tenor) és Cristian Hodrea (basszus) énekelnek.


TOVÁBB

Zenés évbúcsúztató a színházban

Fényes Szabolcs és Harmath Imre Maya című operettjével búcsúztatja az óévet a Szigligeti Színház. A nagyszabású produkcióban a Szigligeti Társulat művészei mellett a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai, valamint tizenhét zenész is közreműködik.

 

 


TOVÁBB

Szatmáron a Csókos asszony

Zerkovitz Béla és Szilágyi László klasszikusnak számító operettjével, a Csókos asszonnyal búcsúztatja a 2016-os naptári évet a szatmárnémeti Harag György Társulat.


TOVÁBB

Adventi kamarazene a Kolozsvári Rádióban

Kamarazenével készülnek a Karácsonyra a Kolozsvári Rádióban. Szombaton, december 17-én, 18 órakor kezdődő adventi koncertjükön népszerű művek hangzanak el, amelyeket szívesen játszanak hegedűsök és zongoristák, és bizonyára a közönség is örömmel hallgat.


TOVÁBB

Chicago Vásárhelyen szilveszterkor

Fred Ebb–Bob Fosse–John Kander Chicago című musicaljének bemutatójával  búcsúztatja az óévet és köszönti a 2017-es új esztendőt a Tompa Miklós Társulat. A szövegkönyvet Hamvai Kornél, a dalszövegeket Varró Dániel fordította. A Maurine Dallas Watkins Chicago című színdarabja alapján készült musical a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (Budapest) közvetítésével kerül színre.


TOVÁBB

Könyvek erdélyi sportlegendákról

Móra László újságíró, szerkesztő erdélyi sportlegendák, mesteredzők - Károlyi Béla, Kovács István és Jenei Imre - életpályáját taglaló könyveit mutatják be december 13-án, kedden 17 órától a Kolozsvár Társaság székhelyén (Főtér 22.). Házigazda Buchwald Péter, meghívottak: ifj. Kovács István, Póka János András. A szerzővel Szűcs László beszélget.


TOVÁBB