Erdélyi Riport » Ajánló » 2. oldal

Ékszerek és szecesszió

Emanuel Dănuţă által készített szecessziós ékszerekből nyitnak kiállítást december 14-én a nagyváradi Darvas–La Roche-házban. A kiállítás a Dekoratív művészeti alkotóműhely projekt részét képezi, melynek keretében egy sor ruházati- és ékszerkiállítást szerveznek még, és amely 2017. március 8-án ér majd véget egy kifejezetten hölgyeknek szóló eseménnyel.

 


TOVÁBB

Benedek Szabolccsal zár évet a Törzsasztal

December 9-én, pénteken 18 órától a váradi Törzsasztal vendége az Illyés Gyula könyvesboltban Benedek Szabolcs József Attila- és Látó-díjas író. A kvarcóra hét dallama című regény szerzőjével Kőrössi P. József beszélget.


TOVÁBB

Új képek egy régi géppel

Kodak 1914 címmel nyitják meg szombaton délelőtt Nagyváradon Radu Igazsag egyéni fotókiállítását a Foto Art Galériában.


TOVÁBB

Gulág emlékév Nagyváradon

Nagyváradra érkezik a Magyarok a Szovjetunió táboraiban (1944-1956) című vándorkiállítás a GULÁG-GUPVI Emlékév alkalmából.


TOVÁBB

Debreceni grafikák Kolozsvárott

Éles Bulcsú grafikáiból nyitnak kiállítást Formálódás címmel a kolozsvári Apáczai Galériában.

 


TOVÁBB

Táncszínházi western az M Studiónál

Fehér Ferenc rendezésében készül az M Studio legújabb előadása, a budapesti rendező-koreográfus ezúttal egy táncszínházi westernt állít színpadra a társulatnál: A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. produkciót december 2-án mutatják be Sepsiszentgyörgyön.


TOVÁBB

Kolozsvári Kikötő 2.0

Hét ország huszonhat fiatal alkotójának részvételével December 5-e és 7-e között az Erdélyi Magyar Írók Ligája immár második alkalommal szervezi meg a Kolozsvári kikötő,Kárpát-medencei fiatal magyar írók találkozója nevű, nemzetközi rendezvényt.


TOVÁBB

Könyvet és képeket kínál a MÚRE

Temesváron és Kolozsváron mutatja be a MÚRE legújabb riportkötetét, a kincses városban sajtófotókból válogatott kiállítást is nyitnak.


TOVÁBB

A román film napjai Marosban

A Maros Megyei Tanács a Romániai Filmkészítők Szövetségével közösen 2016. november 24-26. között első alkalommal szervezi meg a Román Film Napjai nevű fesztivált.

 


TOVÁBB

Jakó-konferencia a PKE-n

Jakó Zsigmond centenáriumi emlékkonferencia lesz Nagyváradon a PKE Bartók termében november 24-én.


TOVÁBB