Erdélyi Riport » Riport

Emberséges Méhecskék

Az emberbarát munkahely mifelénk még sajnos sokak számára csak elérhetetlen utópia, azt pedig, hogy egy vállalkozás tényleg az alkalmazottaiért legyen, még elképzelni is nehéz. Tasnádi-Sáhy Péter riportja egy ilyen ritka tüneményről számol be.


TOVÁBB

A jezidi ügy. Diyarbakiri napló 9.

Parászka Boróka sorozatának újabb részében egy kelet-törökországi, megtűrt táborban rekedt, a Kanadába jutás reményébe kapaszkodó jezidi család kálváriája bemutatásával enged betekintést a menekültválság, s a terrorfenyegetettség káoszába.


TOVÁBB

Képregény kicsiknek és felnőtteknek

December 17-én, szombaton, második alkalommal rendeztek képregény-kiállítást Nagyváradon. A szó szerint színes eseményről Tasnádi-Sáhy Péter képriportja tudósít.


TOVÁBB

Cremonai búcsú Lombardiától

Nyár óta tartó lombardiai riportsorozata záró epizódjában Szilágyi Aladár – kultúrtörténeti időutazással és gasztroélménnyel tarkított – cremonai villámlátogatásra invitálja az olvasót.


TOVÁBB

Kincskeresés a Múzeum utcában

Egyhetes, nyári, olaszországi riportútján egy alig harminc perces – Bergamoból kiinduló – vonatozás után Szilágyi Aladár jó ezer éves időutazást tett Itália Oroszlánja, azaz Brescia mesésen gazdag kultúrtörténetében.


TOVÁBB

Közösségi vacsora az Ecsetgyárban

Végy egy rakás kidobásra ítélt, lejárt szavatosságú zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, mellé néhány tucat főzni kedvelő környezettudatos önkéntest, s az Európai Hulladékcsökkentési Héten Kolozsváron máris hatásosan fel tudod hívni a figyelmet az élelempazarlásra. November utolsó szombatján az Ecsetgyár kortárs kulturális központban tartott közösségi főzésen Sarány Orsolya járt.


TOVÁBB

Mit üzennek a camuniak?

Miután betekintést nyerünk a bolgár gyökerű csomagoló- és land art művész itáliai művét övező helyi vitákba, Szilágyi Aladár segítségével a Val Camonica-t járjuk be, feltételezett kebelbarátaink egykori hazáját, s a Sziklarajzok Nemzeti Parkját.


TOVÁBB

Időben csavargástól a vízen járásig

Szellemi időutazás a lombard hegyek közt, az Iseo tó felfedezése, valamint egy land art akció utózöngéi Szilágyi Aladár olaszországi kalandozásainak legújabb epizódjában.


TOVÁBB

Marosvásárhely: kihangosított és elhallgatott botrányok

A marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc katolikus gimnázium „korrupciós ügyétől hangos” a román és a magyar sajtó egyaránt, miközben a város jelenleg folyó legnagyobb infrastrukturális beruházása körül súlyos az információhiány. Ma még nem látni, valóban út épül-e itt, de a PSD már profitált az építkezés körüli kampányból. Ki mit fed el a Rákóczi gimnázium ügyével? Parászka Boróka írása.


TOVÁBB

Időutazás a fellegvárosba

Még a nyár folyamán Lombardiát felkereső kollégánk, Szilágyi Aladár egyik legfontosabb célpontja az alig több, mint nyolcezer lakosú, Bergamo megyei kisváros, Clusone, amely a történelem és a művészettörténet szinte páratlan gazdagságú látnivalóival várja a látogatót.


TOVÁBB