Zenés évbúcsúztató a színházban

2016. 12. 21. 13:40

Fényes Szabolcs és Harmath Imre Maya című operettjével búcsúztatja az óévet a Szigligeti Színház. A nagyszabású produkcióban a Szigligeti Társulat művészei mellett a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai, valamint tizenhét zenész is közreműködik.

 

Fényes Szabolcs és Harmath Imre Maya című operettjével búcsúztatja az óévet a Szigligeti Színház. A nagyszabású produkcióban a Szigligeti Társulat művészei mellett a Nagyvárad Táncegyüttes táncosai, valamint tizenhét zenész is közreműködik.

„Az operett rendkívül igényes és drága műfaj: felkészült és koncentrált színészi munkát feltételez, az előadás kivitelezése pedig nagy anyagi ráfordítást igényel. Az idén úgy tűnik minden – megfelelő munka- és pénzügyi körülmények is – adott ahhoz, hogy egy minőségi zenés produkcióval tudjuk megörvendeztetni a közönséget” – nyilatkozta Novák Eszter az előadás rendezője. Novák hozzátette: „Az előadás tisztelgés a harminc évvel ezelőtt elhunyt nagyváradi születésű zeneszerző, Fényes Szabolcs munkássága előtt, aki éppen Maya című alkotásával robbant be a magyar színházi köztudatba”.

Bár a szilveszteri bemutatóra minden jegy elkelt, a szervezők szeretettel várnak mindenkit a január 2-án, 19 órától tartandó ünnepi előadásra is. A Maya január hónapban még háromszor kerül műsorra, a következő rend szerint: január 8-án, 17 órától (Bessenyei-bérlet), január 14-én 17 órától (Papp Magda-bérlet), valamint 31-én 19 órától (Ady Endre-bérlet). Jegyek a színház jegypénztárában, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon válthatók.

Az előadás egy szerelem fordulatos történetét helyezi a középpontba: az előadás bonvivánja, Charlie azt hiszi megölte barátját Párizsban, ezért elmenekül és beáll légiósnak. Tangerben egy füstös lebujban, Barbara bárjában énekel esténként Maya, a primadonna. Egy este Charlie verekedésbe keveredik, mert lovagiasan meg akarja védeni Mayát egy részeg őrmestertől. Mayának hiába tetszik meg hős lovagja, hiszen az még mindig Párizsban hagyott szerelmére, Madeleine-re gondol. Charlie-nak Tangerből is menekülnie kell, és Maya a híres kígyótánccal elbűvöli és feltartja az őt üldöző légiósokat, ezzel lehetővé teszi a menekülést. De vajon látják-e még egymást a táncosnő és Charlie?

Az operett címszerepében a magyarországi Holecskó Orsolya látható, aki 2004-ben végzett a budapesti Színház– és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakirányán. Dolgozott már a zalaegerszegi Hevesi Sándor színházban, a fővárosi Pesti Magyar Színházban, a Vígszínházban, a József Attila Színházban, valamint a Madách Színházban is. Színházi munkái mellett rendszeresen szerepel filmekben, sorozatokban is.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!