Ponta pontosít

2016. 08. 23. 18:57

Ne irigyeljék mostanában a volt román miniszterelnököt. Szilágyi Aladár glosszájából az is kiderül, hogy a ma bloggerként aktív politikus kire haragszik a legjobban.

 

Ugyanvalóst rájár a rúd mostanság Vitor Ponta volt miniszterelnök, volt pártelnök, exállamfő-jelöltre. Szegény feje, nem elég hogy elvették a játékát, megfosztották a tudományos doktori címétől, egyetemi előadó-tanári titulusát is visszavonják, ennek következményeként 200 ezer lej jogcím nélkül bezsebelt oktatói díjat kell visszaperkálnia, még az is bizonytalanná vált, hogy pártja egyáltalán hajlandó lesz-e felvenni őérdemdússágát a PSD parlamenti jelöltlistájára.

Amúgy magánzóként szabad embernek érzi magát – jegyezte fel élénk szövegforgalmat lebonyolító blogjában. „Jelenlegi helyzetemben megengedhetem magamnak azt a fényűzést, amire hat éven keresztül képtelen voltam: most nem egy párt, hanem a magam nevében beszélek, és bármit nyíltan kijelenthetek, visszafogottság nélkül. Azt is, hogy 2015 novemberében azért mondtam le, mert a belügyminiszterem, Gabriel Oprea arról tájékoztatott, hogy az ukrajnai lázadáshoz hasonló, állami intézmények felgyújtásával járó tömegtüntetések sorozata fenyegeti az ország biztonságát és stabilitását.”

Egyébként még mindig nyalogatja a kudarcos államfő-választás okozta sebeit. Nem, nem tud megbocsátani a diaszpórának: „Annak ellenére, hogy biztosítottuk a kellő számú választókörzetet, több országban képesek voltak akár háromszor-négyszer is beállni, hogy a sorok minél hosszabbaknak tűnjenek.”

Ponta él a gyanúperrel, hogy a többször megismételt sorbanállás nem az ántivilágból származó nosztalgia megnyilvánulása, hanem az ő államfővé választása elleni diverzió volt. Aziránt viszont nem hagyott kétséget, hogy ő maga nagyon, de nagyon szeretne, – legalább kormányfőként – repetázni.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!