Budarest vagy Bukapest

2016. 09. 05. 23:17

A budapesti Lánchíd fotójával reklámoznak a neten egy bukaresti startup konferenciát. Szilágyi Aladár figyelmét az ilyesmi nem kerüli el.

 

A startup fogalma – mai értelmében – csak nemrég terjedt el az üzleti életben. Az újonnan alapított, nagy növekedési potenciállal rendelkező cégeket jelöli, melyek többnyire termék- vagy üzleti modell innováció alkalmazásával igyekeznek a nemzetközi piacokra betörni.

Nem egészen friss, de örvendetes hír, hogy fiatal vállalkozók számára „a festői szépségű román fővárosban, Bukarestben tartják meg novemberben a világ legnagyobb startup-konferenciáját”. Egyetlen infógubanc: valakik, a nyugati médiában zavartalanul terjengő címes hír illusztrálására, a román főváros festői szépségének bizonyítása végett, a budapesti Lánchíd látványát sikerítették a pár soros szöveg alá…

Ennek az apró gordiuszi csomónak kétféle megoldása kínálkozik:

  1. Mivel a Lánchidat novemberig bajosan lehetne Bukarestbe költöztetni, ha a konferencia helyszíne tényleg a román főváros, az inkriminált felvételt némi innovatív szellemmel, gyorsan ki lehetne cserélni, mondjuk, a Dâmboviţa fölött átívelő Cotroceni híd fotográfiájával. Kisebbnek kisebb, de autentikusan román.
  2. Ha viszont kiderül, hogy startupék a magyar fővárosban fognak tanácskozni, akkor a Lánchíd maradhat, minimális fáradsággal, csupán két betű kicserélése által Bukarest Budapest-re korrigálható.

Csak szótagcsere ne következzék be, mert az a leginnovatívabb, startra kész ifjú fejekben is óriási zavart okozhat: ki Budarest, ki Bukapest felé venné az útját.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!