Molnár Levente Nagyváradon

2016. 04. 01. 10:31

Filmvetítés után közönségtalálkozó vendége volt csütörtök este Nagyváradon Molnár Levente színművész, az Oscar-díjas Saul fia egyik főszereplője. Tasnádi-Sáhy Péter tudósítása.

 

Molnár Levente kolozsvári színművész Nagyváradon, a mozivászon előtt, a Cinema Palace-ban    A szerző felvétele

 

Az Oscar-díjas Saul fia című film március 31-i, délután hat órakor kezdődő vetítése után a meghívottak, újságírók és a szerény számban megjelent jegyvásárlók a film egyik főszereplőjét, Molnár Leventét kérdezhették, Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke szervezte közönségtalálkozón. A színész éppen Londonból érkezett, és Kolozsvár felé igyekezett a mai színházi fellépésére, végtelenül szerényen válaszolt főként a filmkészítés körülményeire, illetve a film témájára vonatkozó kérdésekre. Mint elmondta, rendkívül örül az alkotás sikereinek, illetve az azt, illetve a személyét övező érdeklődésnek, de a legnagyobb hangsúly számára mégis a színpadon, illetve a kamera előtt végzett aktuális munkán van, azon, hogy a partner szemébe nézve a kapcsolat, az energiaáramlás létrejöjjön.
Azzal kapcsolatban, hogy a film miként nyúl a holokauszthoz, valamint, hogy szerinte művészileg milyen hatást kelt, nem bocsátkozott konkrétumokba. Annyit megosztott a hallgatósággal, hogy az első megtekintéskor rá a nyitójelenet volt elementáris hatással, de szerinte mindkét témában az a fontos, hogy az adott néző, az adott hangulatban mit szűr le magának, milyen élménnyel marad a vetítés után.

 

Molnár Leventével készült korábbi interjúnkat ITT a filmről, illetve a nagyváradi premierről szóló jegyzetet pedig ITT olvashatják.



Ossza meg másokkal is!



Szóljon hozzá!