Felcsút, végállomás

2016. 04. 30. 19:46

Borult a papírforma: búcsúzott a magyar labdarúgás élvonalától a Felcsút. Szűcs László meccskrónikája.

 

Szombaton a hivatalos meghívottaknak - a sajtót távol tartva - átadták az alig nyolc kilométeres felcsúti kisvasutat, amelynek egyik végállomása a Puskás Akadémia pazar stadionja, a Pancho Aréna tőszomszédságában van. Pár órával később megtörtént az elképzelhetetlen: kiesett a labdarúgó NB 1-ből az Orbán Viktor alapította futballklub milliárdokkal megtámogatott csapata. A nemrég a világ legszebb luxusstadionjának választott aréna lelátóinak hazai szektorai annak ellenére sem teltek meg az utolsó élvonalbeli meccsre, hogy a másfél ezer lakosú község klubja ingyen kínálta a belépőket.

A Honvéd ellen hiába nyertek a felcsútiak (2-1), hiszen az egy ponttal többel rendelkező vetélytárs Vasas is legyőzte az MTK-t (2-0). Utóbbi klubelnöke a másik Fidesz-alapító, Deutsch Tamás. Az előjelek mást ígértek, a Vasas meccsét Dunaújvárosban rendezték, és előzőleg korlátozni kívánták a stadionba beléphető angyalföldi szurkolók számát. Ám hiába lejtett a pálya, nem Kádár egykori kedvence esett ki, hanem a Felcsút vitézkedhet jövőre a másodosztályban.

A kisvasút viszont holnaptól bárkivel vidáman elpöfög az alcsútdobozi arborétumig, méghozzá a kormányfő gyermekkori háza előtt is elhaladva, ahogy a többi sportágban is nyerésre áll a Mészáros & Mészáros & MNB & satöbbi.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!