Doppingolók olimpiája

2016. 05. 28. 18:40

Válogatás egyetlen nap hírcsokrából:

1. Lucian Bute ökölvívó április 30-án, Washingtonban Boadu Jack ellen vívott – egyéként döntetlenül végződött – mérkőzését követő laboratóriumi vizsgálat alkalmával megállapították, hogy az exvilágbajnok az anabolikus szteroidok családjához tartozó ostarine-t szedett a legutóbbi mérkőzése előtt. Szankcionálásáról később gondoskodnak.

2. Nem csak a Rióban tartandó olimpiára bejutott négy hajó legénysége, hanem a teljes román kajak-kenu válogatott tagjainak szervezetében meldoniumot találtak a legutóbbi drogteszt során.

3. Ugyanezt a csodaszert használta a magasugró Gabriela Stanciu, aki februárban teljesítette az olimpiai normát. Ezek után nem ártana a többi, tíz román olimpikonnak, illetve edzőjüknek a körmére nézni. 

Hasonló információkat más nemzetek élsportolóinak köréből is egyre-másra facsarnak ki a prédára éhes médiumok. További, akár tömeges letiltások várhatók. Ha már így állunk, talán az volna a legméltányosabb megoldás, ha a „tiszták olimpiája” mellett – azzal párhuzamosan – a doppingoltak olimpiáját is megrendeznék Rióban. Legfeljebb az olimpiai eskü szövegét kellene átírni a számukra.

 

Szaladár

 Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!