Cipők és lépcsők

2016. 05. 17. 15:43

Julia Roberts egy kisebb autó árába kerülő ruhában, de mezítláb vonult végig a Cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén, sőt, a lépcsőkön a biztonság kedvéért meg is mutatta, hogy nem visel lábbelit. A filmszínésznő így tiltakozott egy, az európai filmszakma legrangosabb seregszemléjén bevezetett, és szigorúan betartatott szabály ellen: csak magas sarkú cipőben lehet bemenni – legalábbis a hölgyeknek – a nyitó gálára. Tavaly néhány lapos sarkúban érkezett hölgyet nem is engedtek be. „Ez elfogadhatatlan!” – mondta a filmcsillag valamelyik magazinnak. Akkor a betegek nem mehetnek be? Szóval a több Oscar-díj tulajdonos szépség kikelt az ósdi szabályok ellen, az idős, fájós lábú, vagy a tűsarkút egyszerűen nem kedvelő nők nevében.

Egyetlen embert sem szabad megalázni, amiért nem tökéletes.

A mezítlábas sztár bevonulása a filmfesztiválra

 

Minap mozgássérült hölgy próbált felmenni az egyik hivatalba. Próbálkozott a meredek lejtőn, majd a magas lépcsőfokokon. Két mankóval nem tudott megkapaszkodni a lejtő korlátjában, a lépcső pedig bevehetetlen akadálynak bizonyult.

Kétségbeesetten, megalázva állt a rohanó emberek között. Senki nem figyelt rá, senki nem segített neki felmenni. Aztán elment. Ma sem tudta elintézni az ügyét.

Érte senki sem tiltakozik. Szólni kellene Julia Robertsnek.

 

S. J.



Ossza meg másokkal is!



Szóljon hozzá!