Idegen szerencsétleneknek nincs helyük Magyarországon

2015. 01. 30. 10:42

Továbbra is új európai bevándorláspolitikát szorgalmaz Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki pénteken a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott: „nem akarunk a megélhetési bevándorlók célországa lenni” A munkaügyi adatokat kommentálva a kormányfő arról is beszélt, szerinte a rendszerváltás ősbűne elfogadni a munkanélküliséget mint természetes állapotot – számolt be az MTI hírügynökség.

A bevándorlás kérdéséről szólva Orbán ismét kifejtette: tömegével érkeznek Magyarországra olyan emberek, akik nyilvánvalóan nem menekültek, nem üldözik őket otthon, a megélhetés reményében jönnek el, Magyarországon azonban – a kedvezőbb elbírálás érdekében – politikai üldözöttnek nyilvánítják magukat. Megjegyezte, ezek az emberek nagyon gyakran tovább is állnak innen.

A párizsi merényletek után azonban azok az országok, ahová Magyarországról mennek a megélhetési bevándorlók, szigorítani fogják a szabályaikat, így itt fognak rekedni, ám „ezt nem akarom, és szerintem a magyarok többsége sem akarja” - mondta Orbán. A miniszterelnök megismételte: szerinte nincs értelmes érv amellett, hogy miért kellene beengedni az országba más kultúrából, civilizációból érkező emberek tömegeit, akik kizárólag a megélhetéséért jönnek ide.

B. B.: Ahogyan Magyarország elszigetelődik európai társaival szemben, lassan le is zárhatná a határait. Akármennyire felfoghatatlan, ez az orbáni retorika még érthetővé is tenné e lépést.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!