Hír plusz komment, szeptember 26.

2016. 09. 26. 14:47

Egy on-line reklámokkal foglalkozó cég az első Romániában, amelyik bevezette a négynapos (32 órás) munkahetet. A WebDigital ügynökségnél a hétfő is szabadnap. Ezt augusztusban vezették be kísérleti jelleggel úgy, hogy az alkalmazottak bérét nem csökkentették. „Gyakorlatilag ezzel megemeltük az alkalmazottak fizetését” – jelentette ki a cég vezetője. Ionuţ Munteanu elmondta, azért hozták az intézkedést, mert azt szeretné, hogy helyrebillenjen a beosztottjai magánélete és szakmai tevékenysége közötti egyensúly, ami már középtávon munkájuk hatékonyságának növekedéséhez vezet.

És a jó önreklámnak is bizonyuló ötletért a cég vezetője kaphatna egy bónusz szabadnapot, mondjuk a keddet. (Sz. L.)

Üdvözlöm a kezdeményezést! (tsp)

Nagy Feró klasszikus refrénjének eleje: „Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, /nyolc óra szórakozás”, a szabad hétfő figyelembe vételével átírandó. Az Erdélyi Riport szerkesztősége pályázatot hirdet a „munka” szó behelyettesítése céljából. Az első díj: egyéves előfizetés. (Sz. A.)

Számos hivatalban, intézményben még ennyit sem dolgoznak az alkalmazottak, de ügyesen álcázzák. Igaz, ezekben közpénzből kapják a fizetést. (S.J.)

 

Egy újfajta mesterséges alkoholt fejlesztettek ki londoni Imperial College kutatói, ami az összes olyan hatást utánozni tudja, amiért az emberek szeretik az alkoholt. Az alcosynth névre keresztelt készítmény azonban nem okoz émelygést, kiszáradást, hányást és fejfájást sem, ráadásul nem károsítja a szívet és a májat. David Nutt professzor, az alcosynth egyik kifejlesztője azt mondja, a készítmény bizonyos fajtáit már széleskörű kereskedelmi használatra is tesztelik, és ha ezek a tesztek sikeresek, akkor 2050-re már akár ki is szoríthatja a készítmény a hagyományos alkoholokat a legtöbb koktélból.

Majd egy másik egyetemen kifejlesztenek a hagyománytisztelő, igényes alkoholisták számára egy szintetikus katzenjammert. (Sz. L.)

Nem tudom, másnap és mellékhatások nélkül mennyi józan ember marad... (tsp)

Ha a hír igaz, és nem alkoholmány, akkor az alcosynth mértékletes fogyasztása illő mértékben, macskajaj-mentesen, emelheti az alkoholszintünket. Javasolom, azért némi tájjellegű szilvóriumaromával adjuk meg a módját… (Sz. A.)

Az új csodapia aligha szorítja ki a piacról a jó öreg pálinkát, amivel amúgy sem készítenek koktélt. (S.J.)

 

Truman Capote író hamvai 45 ezer dollárért keltek el egy árverésen. A hamvakért, amiket egy japán fadobozban őriznek, eredetileg 4-6000 dollár bevételre számítottak a Los Angeles-i árverés szervezői. Az 1984-ben elhunyt amerikai író maradványait Joanne Carson, a világhírű Johnny Carson volt neje őrizte otthonában, ott, ahol Capote májrákban meghalt. Joanne Carson tavaly hunyt el, s az árverést bonyolító Julien's Auctions szerint halála előtt azt mondta, Capote is egyetértene hamvai elárverezésével, hiszen "nem akart egy polcon porosodni".

Mennyivel izgalmasabb egy másik polcon porosodni? (Sz. L.)

Én jobban szeretem a könyveit... (tsp)

Joanne Carson számára „vigaszt” nyújtottak író barátja, Truman Capote nem porosodó haló porai, a hölgy örökösei számára pedig a hamvakat tartalmazó japán fadoboz becsült árának a tízszerese. Ha az árverést lebonyolító Julien’s Auctions ügynökeit netán érdekli: Vadim Tudor nagy-romániás nagy román költő nagy pénzzavart hagyott örökül az örököseire. (Sz. A.)

Hidegvérrel költözik Más hangok, más szobák felé, s az Álom luxuskivitelben folytatódik. (S.J.)

 

Erdélyben és a Partiumban is megjelentek a Kétfarkú Kutya Párt ellenkampány-plakátjai az október 2-i magyarországi népszavazással kapcsolatban. A Transindex portál összeállítása szerint Szatmárnémetiben az EMNP-EMNT népszavazásos plakátját ragasztották felül a KFKP ellenkampány-plakátjával, de felbukkantak kétfarkú plakátok Nagykárolyban, Kolozsvárott, Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Gyergyószentmiklóson is.

Most már tényleg nem mondhatjuk, hogy kutyába sem veszik a határon túli magyarokat. (Sz. L.)

Ki kéne velük tapétázni minden várost. (tsp)

Nem ártana tisztázni: a két farok közül melyik, a jobb vagy a baloldali csóválja-e a kutyát, avagy mind a kettő egyszerre? Nem mindegy! (Sz. A.)

Viccesen is lehet kampányolni. A legjobb vicc az összes közül, hogy a szomszédban ma KFKP az egyetlen számottevő, hiteles ellenzéki alakulat. (S.J.)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!