Hír plusz komment október 2.

2015. 10. 02. 21:16

Ellenzéki győzelemmel ért véget az oroszországi Irkutszk régióban a kormányzóválasztás, amelyet az Orosz Kommunista Párt (KPRF) jelöltje, Szergej Levcsenko (fotó) nyert meg közel 56 százalékos szavazataránnyal. A kormánypárt, az Egységes Oroszország jelöltje, Szergej Jeroscsenko elsőként gratulált a győztes kommunista aspiránsnak.

Ez lesz a kis októbar forradalom? (Sz.L.)

Kérdés, hogy az úriember az "ami a tied az az enyém, ami az enyém, ahhoz semmi közöd" csak nevében kommunizmust vallja, vagy tiszta forrásból dolgozik, mint Ferenc pápa. (tsp)

Hja kérem, a régi szép idők emléke. (S.J.)

Nem száz százalékos győzelem? Hát miféle kommunista siker ez? (P.B.)

 

Nem zárja ki Traian Băsescu volt államfő azt a lehetőséget, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon (újra) megpályázza Bukarest főpolgármesteri tisztégét. A volt államfő (archív képünkön polgármesterként) közölte, legfontosabb célja a védnöksége alatt létrehozott Népi Mozgalom Párt (PMP) megerősítése. Arra a kérdésre, hogy elvállalná a főpolgármester-jelöltséget, kijelentette: „A politikában nem mindig azt cselekedjük, amit szeretnénk, hanem azt, amit meg kell tennünk.”

Nem is tudom, mi a nehezebb, nyernie a volt elnöknek Bukarestben, vagy gatyába rázni a PMP-t. (Sz.L.)

Kíváncsi lennék, hogy amikor azt mondja egy politikus, kvázi nemzeti érdekből  kénytelen valamilyen formában hatalomban maradni, feláldozva önmagát a köz oltárán, hiszi-e, legalább abban a pillanatban. (tsp)

Úgy megszokta a hatalmat, hogy nem bírja ki, hogy mást tegyenek, mint amit ő akar. (S.J.)

Ez a végtelen elkötelezettség és alázat a sármja ennek a drága embernek. (P.B.)

 

Tucatnyi autonómiapárti aktivista gyűlt össze szerdán a kolozsvári Széchenyi téren, a regionalizmust, a decentralizációt, és Erdély autonómiáját népszerűsítő csendes tüntetésen. Az eseményen a csendőrség is jelen volt, mint mondták, azért jöttek, hogy megvédjék a tüntetőket az esetleges támadóktól. A támadók nem jöttek, a tüntetők Mihály vajda szobra előtt pózoltak a Bánság, Erdély és Románia zászlóival, majd mindenki hazament.

Ha szeretnének egy bánsági zászlót, Dániában rengeteget találnak. (Sz.L.)

Nagy híve vagyok az autonómiának, ha az már az egyén szintjén elkezdődik önálló gondolatokkal, felelős tettekkel. (tsp)

Jól esik néha egy kis közös séta. (S.J.)

Támadás hiányában sem marad el nálunk a védekezés. Maroknyi szikla-paradoxon. (P.B.)

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Zoran Milanovic horvát kormányfőre (képünkön Orbán társaságában) a Szocialista Internacionálé megbízottjaként kell tekinteni, akinek az a dolga, hogy támadja Magyarországot. „Amit a horvát miniszterelnök mond, nem tekintjük a horvát emberek véleményének” - közölte Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tudjukki viszont pontosan ismeri amagyar emberek véleményét. (Sz.L.)

A migránsbőrbe varrt horvát ügynökök cseppfertőzéssel terjesztik a leprát, és miattuk esik az eső, avagy nem, időjárástól függően, szegény Bástya elvtársat pedig felfalták az imperializmus láncos...ja, ez most nem az a felállás...kemény ez a nemzetközi helyzet, egyre csak fokozódik. (tsp)

Bezzeg amit Orbán mond... (S.J.)

És minek tekintsük azt, amit Orbán  Viktor mond? Magyarország magánzó miniszterelnöke. Miniszterelnöki Hivatal Nagyon Korlátolt Felelősségű Társaság. (P.B.)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!