Hír plusz komment, június 30.

2016. 06. 30. 17:53

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöksége legutóbbi ülésén fegyelmi ügyeket is tárgyalt, amelyekben Gergely Balázs, Portik Vilmos, Sorbán Attila és Toró Tamás érintettek. Az elnökség megvonta tőlük a politikai bizalmat, a továbbiakban nem jeleníthetik meg, és nem képviselhetik semmilyen kérdésben a Néppárt hivatalos álláspontját.

Lehet, ők már rég nem akarják képviselni az EMNP-t. Különben nem indultak volna az RMDSZ listáin. (S.J.)

Még szerencse, hogy az EMNP győzött a választáson, különben az elnökség tegjai is szankciókra számíthatnának. (Sz. L.)

Az EMNP megfogyva bár, de törve nem folytatja következetes pártpolitikáját. A pártfegyelem sötét verem. Addig, amíg ki nem alakul a tökéletesen fegyelmezett, önmagával mindig egyetértő, egyszemélyes párt. (Sz. A.)

 

Leveszik a tükröket legalább három brit plázában a ruhaboltok próbafülkéiből. Ennek oka, hogy brit kutatók tanulmány szerint a vásárlók túlságosan testtudatosak lesznek a tükrök miatt, ennek pedig nagyon kézzelfogható negatív hatása van üzletre. Azt írják, hogy a nők 71 százaléka halasztotta már el vásárlását, miután meglátta magán a megvásárolni kívánt ruhát a tükörben.

Kíváncsi vagyok, hány nő vásárol ezután azokban a plázákban. (S.J.)

A leszerelt tükröket állítólag Brüsszelbe küldik, erősítendő az európaiak testtudatát. (Sz. L.)

És ahhoz, hogy a brit missek, miladyk, ladyk immár testtudatlanokká váltan, önfeledten próbálhassanak, nem csak a tükröket, a fülkék kijáratáról az exit feliratot is eltüntetik. (Sz. A.)

 

Mongóliában az egykori kommunista állampárt utóda, a Mongol Néppárt hatalmas többséggel nyerte meg a parlamenti választásokat. A Nagy Állami Hurálnak nevezett parlamentben 76-ból 65 mandátumot szereztek. Az elmúlt négy évben a jobbközép Demokrata Párt kormányzott. Bukásukhoz az vezetett, hogy a nyersanyagárak esése és a kínai kereslet csökkenése miatt stagnál a gazdaság, és nincs miből törleszteni a hiteleket.

Ha nincs pénz, bukik a kormány. Mongóliában is. (S.J.)

Nem lepne meg, ha a hiteleket a hatalomba most visszatérő párt emberei vették volna fel. (Sz. L.)

A mongol parlamentben eluralkodott a Huraloptimizus! Az utódpárt most bebizonyíthatja: méltó utóda elődpártjának, mely, miután 1936-ban Csojbalszan elvtárs került Mongólia élére, hatalma megszilárdítása érdekében – a sztálini gyakorlatot követve – alapos tisztogatásba kezdett. És majdnem felépítette a kommunizmust. (Sz. A.)

 

Victor Ponta volt román miniszterelnök tiszteletbeli tanácsosa lett Recep Tayyip Erdogan török államelnöknek, az Antena3 értesülései szerint. Ponta európai ügyekben, az Európai Unióval való kapcsolatok terén adna tanácsokat Törökország államfőjének. Bogdan Chireac politikai elemző szerint ez a kapcsolat ígéretes Erdogan számára, hiszen Ponta kormányfőként személyes kapcsolatok hálózatát építette ki az EU tagországok vezetőivel, vagy Donald Tuskkal, az Európa Tanács elnökével. Pontának tiszteletbeli funkcióját nem kell feltüntetnie a vagyonbevallásában, elvégre nem kap érte pénzt.

Amilyen sikeres politikus Ponta az utóbbi időben, van remény rá, hogy Erdogan is megbukik. (S.J.)

A tanácsokért cserébe legközelebb ingyen műtik Isztambulban Ponta lábát. (Sz. L.)

Ha rosszmájú lennék, azt mondanám, Victor nem csupán uniós ügyekben kínálhat receptet Recepnek: beavathatja a „hogyan ne doktorálj plágiumgyanús matériából” recipéjének titkaiba is. (Sz. A.)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!