Hír plusz komment, augusztus 2.

2016. 08. 02. 13:58

A Lidl áruházlánc brit üzletei visszahívják az Alesto mézes pörkölt mogyorót, mert a mogyorós zacskóra nincs ráírva, hogy a mogyoró mogyorót tartalmaz. Ugyan a mogyorós zacskóra nagy betűkkel rá van írva, hogy mogyoró (peanuts), és egy jó adag mogyoró képe is látható a csomagoláson, a szigorú szabályok szerint a tájékoztató címkén is szerepelnie kell annak, hogy a mogyoró mogyorót tartalmaz. Ugyanerre a sorsra jutott egy kefir termékük is, amelyen nem szerepelt, hogy tejet tartalmaz.

Nehogy már azt higgye a kedves vásárló, hogy a zacsiban mogyorónak álcázott búzacsíra van, és betegye a szigorúan ellenőrzött salátába. (S.J.)

Magyarországon is, Törökországban is vigyáznak arra, hogy jó sok helyre kiírják: demokrácia van az országban. Holott egyértelmű, hogy az ország nyomokban sem tartalmaz ilyesmit. Teljességgel érthető, hogy a fogyasztókban van némi zavar, akár mogyorós zacskóról, akár egy egész országról van szó. (P. B.)

Semmi sem az, aminek látszik. Ha mégis, szólni kell. (tsp)

A vásárlónak jogában áll hülyének lenni. (Sz. L.)

 

Kampánymenedzsere szerint Trump csak azért mondta, hogy Putyin nem fogja megtámadni Ukrajnát, mert az interjú közben épp valami egész máson gondolkodott. A republikánus jelölt még vasárnap beszélt arról egy interjúban az ABC televízióban, hogy Vlagyimir Putyin szerinte soha nem támadná meg Ukrajnát.

Mondja már meg valaki Trumpnak, hogy mi történik a világban! (S.J.)

Trump gondolkodik? Ez sokkoló, új információ számomra. (P. B.)

Már látom a szalagcímeket, nem sokkal egy esetleges republikánus győzelem után: „Trump elnök úr nem azért nyomta meg az atom gombot, mert segg-hülye, és ezt akarta, hanem éppen az orrát túrta és máson gondolkodott.” Ébresztő! (tsp)

A hír érdekessége, hogy Trump egyáltalán gondolkodott. (Sz. L.)

 

Gyorsított eljárásban ítéltek el azt a két férfit, akik joghurttal és kefirrel öntötték le Rogán Antalt a Kossuth téren. Rogán az őt szállító kisbuszhoz tartott, amikor az egyik férfi megszólította, majd egy joghurttal és egy kefirrel leöntötte. Mindezt felvette a testére erősített kamerával, míg társa egy kézi kamerával rögzítette az esetet. A minisztert joghurttal leöntő férfit 240 óra közérdekű munkára, társát mint bűnsegédet, 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint: „Miniszter úr azt üzeni az elkövetőnek, szereti a kefirt és a joghurtot, de legközelebb gyümölcsöt és kiflit is kér hozzá.” Közben Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának két cége a Miniszterelnökség kommunikációs tenderén 6,25 milliárdot nyert.

Vicces fiú Rogán, kár hogy nincs humora. (S.J.)

Segédkérdés: Csetényi Csaba hány kiflit és gyümölcsjoghurtot vásárol Rogán Antalnak? (P. B.)

Van itt is elég tolvaj, ha nem muszáj, a szomszédokéval ne foglalkozzunk, jönnek azok maguktól is... (tsp)

Lesz mit aprítani a kefirbe. (Sz. L.)

 

Hétfőtől nem jár a doktori cím Victor Ponta volt miniszterelnöknek, ugyanis Mircea Dumitru oktatásügyi miniszter aláírta azt a rendeletet, amellyel visszavonta a plágiumon fogott politikustól a magas rangú fokozatot. A döntés nem végleges, a volt miniszterelnök fellebbezhet ellene polgári bíróságon. Az ügy előzménye, hogy július 27-én a Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNADTCU) választmánya visszautasította Victor Ponta fellebbezését és ezzel véglegessé vált a korábban hozott döntés: a volt kormányfő plagizált doktori dolgozatában.

Legalább lesz Pontának elfoglaltsága az elkövetkező években: megírja a doktoriját. (S.J.)

Az a szomorú ezekben a plagizációs ügyekben, hogy csupán a baromi nagy, veszélyes jéghegyek aprócska csúcsait jelzik. Nem az a legnagyobb baj Pontával és politikus társaival, hogy plagizáltak. Az a baj, hogy beltelkesítették, kihasználták az akadémiai szférát. Törökországban látni, hova vezet ez. (P. B.)

Csodálkoznék, ha a doktori cím megvonása ebben az országban bármilyen következménnyel is járna...(tsp)

Kíváncsi lennék, mire tud hivatkozni a fellebbezésében. Hogy a dolgozat nyomokban önálló gondolatokat is tartalmaz? (Sz. L.)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!