Hír plusz komment, április 20.

2016. 04. 20. 15:01

A Facebook új módjait keresi a működésének, és felmerült, hogy az egyéni felhasználók kapjanak egy „borravalós dobozt”, hogy ha másoknak tetszik a bejegyzés, lehessen nekik pénzt küldeni. Ugyanígy lehetne küldeni pénzt egy jó ügy érdekében is. Azt is tervezik, hogy a Facebook más szolgáltatóktól eltérően azért is fizessen a felhasználóknak, hogy minél több élő közvetítést csináljanak.

Isten ments és őrizz, már így is az egófényezés aknamezeje a Facebook, hogy mi lesz itt, ha még fizetnek is érte. (P. B.)

Ajaj, a Facebook-függőknek lesz, mire hivatkozni: azért lógnak naphosszat a neten, hogy pénzt keressenek. (S.J.)

A világ macskái hamarosan degeszre keresik magukat! (Sz. L.)

A borravalót nem vetném meg, viszont fészbúkolni nem igazán szeretek. Javaslatom: aki ennek ellenére csípi a bejegyzéseimet, avagy a jóügyem érdekében hajlandó áldozni némi pénzmagot, nosza, szórja be az erre a célra létesítendő külön borravalós-postaládámba. Ui.: Valutát is elfogadok. (Sz. A.)

 

Bernie Ecclestone, a Formula-1 világbajnokság mindenható ura egy nyilatkozatában olyan kijelentéseket tett, miszerint a migránsok semmit nem tettek az Egyesült Királyságért, Donald Trump republikánus jelölt nagyszerű amerikai elnök lenne, továbbá Vlagyimir Putyinnak kellene vezetnie Európát.

Lázát mérték már meg? (P. B.)

Orvosnál volt már? (S.J.)

Nem véletlenül nevezik ezt a sportágat száguldó cirkusznak. (Sz. L.)

Bernie, Bernie, tájékozatlan vagy! Ami a migránsokat illeti: a kronológia szerint előbb a kelták, majd a rómaiak érkeztek a Szigetekre, őket az angol, szász és jüt törzsek követték, az utolsó középkori migránshullámokat a vikingek, a skótok, illetve a piktek képezték. – Egy nép, mint száz: nélkülük az Egyesült Királyság nem lenne az, ami. (Sz. A.)

 

Egy kínai vezetésű konzorcium közel áll ahhoz, hogy felvásárolja Ausztrália területének 1 százalékát, mely nagyobb mint Írország. A kínai cég 371 millió ausztrál dollárért vásárolná fel a kontinens legnagyobb mezőgazdasági felületét birtokló S. Kidman and Co-t. Az ausztrál és kínai hatóságoknak még rá kell bólintaniuk az üzletre. A canberrai kormány az engedélyt a közelgő választások után kívánja megadni.

Nu ne vindem țara! Numai după alegeri! (P. B.)

Feltéve, ha a választók nem váltják le a kormányt. (S.J.)

Jut is, marad is. (Sz. L.)

És ha az általuk felvásárolt, 1 százaléknyi mamutfarm felségterületén nem fogják érvényesíteni az anyaországban kötelező egyke-törvényt, fél évszázad múltán Ausztrália lakosságának felét a kínaiak fogják képezni. (Sz. A.)

 

Theodor Paleologu, a Nemzei Liberális Párt képviselője (fotó) Marian Munteanu főpolgármesteri jelölése kapcsán úgy fogalmazott, hogy nincs kiút ebből a kapitális ostobaságból, mert akárhogy döntenek, az úgy is katasztrofális hatású lesz, ettől függetlenül érdeklődéssel várja a PNL döntését, mely a mai napon minden bizonnyal megszületik.

Dehogynincs kiút. Bejelentik, hogy vicceltek és elrettentő példának szánták. (P. B.)

Hol voltak a liberális értelmiségiek és politikusok, amikor Gorghiut választották egyik pártelnöknek? (S. J.)

Illiberális egeret szülnek a liberális hegyek. (Sz. L.)

Bár a liberálisok nem royalisták, véleményem szerint, ha ejtenék Mariánt, ugyanakkora – vagyis semekkora – eséllyel, akár a román trón örökösét, Margit hercegnőt is jelöltethetnék a szociáldemokraták verhetetlennek tűnő Gabija ellenében. (Sz. A.)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!