Hír plusz komment, 2016. október 5.

2016. 10. 05. 18:58

A cornwalli tőkehalak nem értik a liverpooli tőkehalakat, mert más akcentussal beszélnek, ezért egymással nem ívnak. Igazából nem beszélnek, hanem az úszójukkal adnak ki hangokat. Ezt is akkor, amikor ívásról lenne szó. Csak hát az egymástól elkülönülten élő tőkehal-populációk nem értik jól meg egymás úszócsapkodásait, ezért az ívás is nehézkesen megy. A különböző típusú tőkehalak évszázadok óta behatárolt területeken élnek, ezért alakulhattak ki a különböző akcentusok. Az Exeter egyetemen oktató Steve Simpson 300 ezer font állami támogatást kapott erre a kutatásra.

Egy halbeszédtechnikát oktató tanár könnyen segíthetne rajtuk. Ugyanis – mint köztudott – a cornwalli tőkehalak csak a rövid i hangzót ismerik, a hosszút nem. Így fordulhatott elő, hogy amikor a liverpooliak ívásra csábították őket, ők ivásba fogtak. (Sz. A.)

Többek között ezért nem randiztam soha tőkehalakkal. (tsp)

Embercsoportokról is hallani, hogy ilyen-olyan, de főleg politikai okokból képtelenek szót érteni. (S.J.)

Ennyi pénzért akár magyarul is megtaníthatta volna őket. (Sz. L.)

 

Lemond Diane James, a brit EU- és idegenellenes UKIP párt alig két és fél hete megválasztott elnöknője, hivatalosan át sem veszi a párt vezetését. Azzal indokolta a döntést, hogy úgy érzi, nincs elég támogatása a UKIP népes Európai Parlamenti frakciójában. Jamest (Képümkön elődjével, a pártalapító Nigel Farage-zsal)  a népszerűtlenség is bántja, például nagyon rosszul esett neki, hogy miután pártelnök lett, egy járókelő leköpte, amikor a vonatra várakozott. Az sem nyilvánvaló, milyen irányba menne tovább a párt, miután elérte fő célját, a brit uniós kilépést.

Látszik, hogy nem volt pártelnöknek való. Az olyan soha nem jár vonattal. (Sz. L.)

Ha Diane James eszmét cserélt volna Gabriel Opreával, ilyesmi nem fordulhatott volna vele elő. Oprea pártelnök-miniszter korában sosem ült vonatra. A limuzinja vagy a helikoptere, mind köpésálló volt. (Sz. A.)

Miért, miért? Azért azok elég versenyképes fizetések. (tsp)

Hja kérem, a hölgy nem közép-kelet európai, hanem angol, ahol a gyep is több száz éves. (S.J.)
 

Romániába érkezett Mike Tyson, a botrányairól elhíresült volt nehézsúlyú boxoló. Csütörtökön délelőtt landolt a világhírű bokszoló Bukarestben, hogy részt vegyen a felsőház, azaz a Szenátus ülésén, adta hírül Ben-Oni Ardelean liberális szenátor. A látogatás céljáról semmit sem tudni, az Agerpresnek Ardelean csak annyit mondott: „Ezt nem mondhatom el, csak annyit tudok, holnap itt lesz Mike Tyson”.

Mike Tyson az élettapasztalatait fogja megosztani a román szenátorokkal. No nem a politikaiakat, hanem a sittbelieket. Ugyanis ígéretes karrierje kezdetén, 13 esztendős korára már 38 ízben tartóztatták le. (Sz. A.)

A szellemi szintet nem fogja csökkenteni. (tsp)

Bizonyára Băsescuval jött találkozni, hogy megtanítsa az exelnököt, hogyan kell egy mozdulattal kiütni az ellenfeleket. A botrány már nem elég. (S.J.)
Liberálisok egymás között. Hö-hö... (Sz. L.)

 

„Gabriel Oprea vedlik” – állapítja meg a Republica online kommentárírója. – Kevesebb, mint egy év alatt elveszítette a pártját, a politikai tisztségét, illetve a parlamenti helyét.” Jelenleg úgy fest a helyzet, hogy a tábornoki csillagait is el fogja veszíteni, ugyanis a Védelmi Minisztérium kinevezett egy bizottságot, mely azt a feladatot kapta, hogy vizsgálja ki: milyen körülmények között léptették elő Opreát tábornokká. 2001 januárjában jogász ezredesként aktiválták újra a hadseregben, 2001 decemberében már vezérőrnaggyá léptették elő, 2003-ban kapta meg a második tábornoki csillagot. 2008-ban helyezték tartalékba, immár háromcsillagos tábornokként. Háromszor viselt miniszteri tisztséget is, a legkurtább, megbízatása 2008. december 22-én kezdődött, és 2009. január 12-ig tartott.

Szegény Gabriel, milyen szépen festett, amidőn állami ünnepeken magára öltötte három csillaggal ékesített generálisi díszegyenruháját, és abban koszorúzott. Most meg rossz nyelvek szerint még az angyalbőrt is le kell vedlenie. (Sz. A.

Magyarországhoz képest jól állunk, Jakubinus diktatúra jelleggel ugyan, de azért derülnek ki disznóságok, hullanak a bulibárók. (tsp)

Így múlik csendesen a dicsőség. (S.J.)

Egyszer Hopprea, másszor Kopprea. (Sz. L.)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!