Pénzstop a stoposoknak

2015. 06. 05. 14:54

 

Azt írja az újság, hogy az államfő kihirdette az autóstopos törvényt. Ez az épületes rendelkezés is azt hivatott megakadályozni, hogy bárki adózatlan lejekhez jusson. Mint például a sarki virágárus néni, akit azért hurcoltak meg a hatóságok, mert nem kereskedelemre szánt területen és kasszagép hiányában kínált néhány csokor margarétát. Igaz, volt nála négy köteg petrezselyemzöld is.

Az állam tehát mindent megtesz azért, hogy visszaszorítsa az adócsalást. Ezért nem kérhetnek pénzt az autósok a stoposoktól. A kihirdetett törvény szerint 1000-5000 lej közötti bírságot kell fizetnie annak, aki rendszeresen stoposokat vesz fel fizetség ellenében.

Hát kérem szépen, honnan tudja a hatóság, hogy ki fizet és ki nem? Mert például a diákok nem fizetnek, azért állnak alkalmi autóért az útszélen, mert nincs pénzük. Akik meg fizetnek, például a naponta ingázók, azok nem a nyílt utcán járulnak hozzá a benzinköltségez.

Minap egyik barátom – tisztes munkahellyel rendelkezik, és a fizetéséből próbál megélni – közös ismerőseinket vitte haza. Útközben meghívták ebédre.

Na, erre varrjon gombot a hatóság.

K. Lenke

 Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!