Kormányfő kerestetik

2016. 07. 11. 16:26

Külföldön keres miniszterelnököt a PNL. Az elvárások között nem szerepel a liberális értékrend, a politikai hovatartozás, de kizáró jellegű a magyar nemzetiség. Simon Judit jegyzete.

 

Goghiu liberális társ-pártelnök Ciolos kormányfővel. Máshol keresgélnek?

 

Azt írja az újság, hogy jó álláslehetőség kínálkozik külföldi politikusok számára Romániában: miniszterelnököt keres a Nemzeti Liberális Párt (PNL). Az Evenimentul Zilei szerint Goghiu és Blaga társelnökök már nem Dacian Ciolos jelenlegi kormányfőt győzködik, hogy vezesse a liberálisok listáját az őszi választásokon, hanem elindultak megkeresni a leendő ideális kormányfőt. Külföldön. (Talán azon buzdultak fel, hogy a fociválogatott élére – magyar mintára – német szakembert szerződtettek.)

Nem tudni, hogy fejvadász cégekhez fordultak, vagy néhány öltönyös úr és kiskosztümös hölgy indult el a világba megtalálni azt a személyt, akinek a neve kormányra segíthetné az inkább nemzeti, mint liberális alakulatot.

A fejvadászok bizonyára jó fizetést és egyéb juttatásokat ígérnek, cserébe olyan választási eredményt várnak, hogy egyedül kormányozzák az országot.

Írásban bekérik a lehetséges személyek szakmai önéletrajzát, a diplomáik másolatát, egy okmányt, hogy nem lopták a doktori disszertációjukat, valamint rövid motivációs levelet. A szóbeli meghallgatáson a jelöltnek bizonyítani kell, hogy legalább beszélni tud románul, ismeri valamelyest az ország történelmét, képes órákon át úgy szónokolni, hogy nem mond semmi lényegeset. Az elvárások között nem szerepel a liberális értékrend, a politikai hovatartozás, de kizáró jellegű a magyar nemzetiség.

Sikeres vizsga esetén az illetőt, mint valódi hazafit, meggyőződéses nemzeti és liberális gondolkodót, kiváló gazdasági szakembert, társadalmi érzékenységgel rendelkező embert beviszik a köztudatba. Aztán majd csak lesz valami.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!