Gabi, kérlek, sürgősen rúgjál ki!

2016. 05. 12. 20:54

„Nem mondhatnám, hogy előnyömre szolgál a független jelölti státus, hiszen nulláról kell elindulnom, nem húzhatok hasznot a pártom országos sikereiből – nyilatkozta a férj –. Szívszorongva bár, de meghoztam ezt a döntést, hogy ne ártsak a feleségem hitelének, aki a PSD fővárosi főpolgármester-jelöltje, hogy ne vádolhasson senki azzal, hogy hasznot húzok annak a pártnak a százalékaiból, melyben a feleségem fontos tisztséget tölt be.”

Ebből a két, kacifántosnak tűnő kijelentésből a román pártpolitika útvesztőiben jól tájékozódó olvasóink ráhibázhattak, hogy a férj nem más, mint Florentin Pandele, Voluntari város „örökös” polgármestere, a szóban forgó feleség pedig Gabriela Firea, az Antena 3 hajdani, népszerű műsorvezetője. Minden jel szerint Gabi biztos nyerőként verseng a bukaresti főpolgármesteri titulusért a PSD színeiben. Viszont Florentin, a főváros peremén virágzó 43 ezer lakosú – Ilfov megyei – Voluntari városának polgármestere sem szeretne kiesni a kenyérből: eldöntötte, hogy ötödszörre is indul a júniusi megmérettetésen. Nem a pártja, nem a pártjuk színeiben, hanem független jelöltként!

Erre a Machiavelli által is értékelhető „önzetlen” lépésre tehát amiatt volt szükség(ük), hogy – úgymond – ne érje szó a ház elejét, egyetlen árnyfolt se vetüljön a szőke tévétündér kampánytündöklésére. Gabi győzni fog, hitvese is elboldogul valahogy, hiszen amikor mindezt családilag/pártilag kiötlötték, azt is eldöntötték, hogy Florentin helyére a PSD listájának élére egy teljesen esélytelen, pro forma jelöltet gombostűznek oda.

Ami pedig a férj „függetlenné” válását illeti, az is tiszta sor: ha önként lépett volna ki a PSD-ből, a vonatkozó jogszabály szerint le kellett volna mondania a polgármesteri tisztségéről is. Ha viszont kizárják a pártjából, akkor a törvény szerint háborítatlanul a helyén maradhat… Mivel a PSD Ilfov megyei szervezetének elnökét Gabriela Fireanak hívják, semmi, de semmi akadálya nem volt annak, hogy „a Román Szociáldemokrata Párt Florentin Pandele polgármestertől megvonja a politikai támogatást”!

Nem vagyunk bulvárlap, de hadd jósoljunk bulvárosan: a választások megtörténtével Bukarest új főpolgármestere nem csak az ágyába várja, hanem a pártjába is visszafogadja Voluntari ötödszörre is újraválasztott polgármesterét…

 

SzaladárOssza meg másokkal is!Szóljon hozzá!