Tisztújítás EMNP módra

2015. 01. 30. 12:57

Szombaton tartja országos tisztújító küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP). A néppárt azt követően hirdetett általános tisztújítást, hogy Szilágyi Zsolt, a párt jelöltje a várakozások alatt szerepelt a tavaly novemberben tartott romániai elnökválasztáson, és az eredményhirdetést követően ő és Toró T. Tibor is lemondott a pártban betöltött tisztségéről.

Kovács Csaba, az EMNP igazgatója szerdán az MTI-nek elmondta, a területi szervezetek a jelölési határidőig öt elnökjelöltet nevesítettek: Hupka Félixet, a párt Máramaros megyei szervezetének elnökét, Papp Elődöt, a székelyföldi régióelnököt, Portik Vilmost, a Maros megyei szervezet elnökét, Szilágyi Zsoltot, a párt volt államfőjelöltjét és Toró T. Tibort, a párt lemondott elnökét.

Csütörtök reggelre azonban változott a helyzet: egy sajtóbeszélgetésen Toró kijelentette: amennyiben Szilágyi elvállalja a jelölést, ő visszalép, nem száll versenybe a párt volt államfőjelöltjével. „Szívesen adom át neki a stafétát. Nagyon remélem, hogy igent mond, és elvállalja a tisztséget” – j elentette ki az EMNP alapító elnöke, aki hozzátette, 25 éve megannyi közös projektben álltak egymás mellett Szilágyi Zsolttal, így ő maga csak akkor száll versenybe az elnöki tisztségért, ha Szilágyi nem vállalja a jelöltséget.

Kovács Csaba pártigazgató korábban az MTI-nek elmondta, a területi szervezeteknek elvben már a jelölést megelőzően meg kellett kérdezniük a jelöltjeiket, hogy vállalják-e a megmérettetést, de hozzátette, a jelöltek akár a szombati küldöttgyűlésen is visszaléphetnek a versenyből. A tisztújításra egyébként közel háromszáz küldöttet várnak. A tanácskozásnak csak egy része lesz sajtónyilvános, a legérdekesebb mozzanat, a tisztújítás a sajtó kizárásával zajlik majd.

B. B.: Vajon mit nem szabad látniuk és hallaniuk az újságíróknak? Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!