Hírkommentek, november 19.

2015. 11. 19. 10:51

Kovács László attól tart, pártja nem áll meg a lejtmeneten, jobb hír ennél, hogy felfelé araszolnak a hazai bérek. Kiderül, valaki lehet muszlim és jó amerikai hazafi egyszerre, közpénzköltésben viszont senki sem kreatívabb a romániaiaknál.

 

A következő választáson kieshet a MSZP a parlamentből – jelentette ki a kormánypárti napilapnak, a Mi időnknek Kovács László, a szocialisták volt elnöke. – Olvasom a közvélemény-kutatási adatokat, 10 százalék alá ment az MSZP, lassan az MSZP parlamentbe jutása is kérdésessé vált – fogalmazott az egykori külügyminiszter.

Diagnosztákból már elegen vannak a magyar baloldalon, de a csodás gyógymódot egyikük sem ismeri. (Sz. L.)

Egy párt valamilyen szinten vállalkozás. Ha nincsen használható terméke, beazonosítható arculata, csődbe megy. (tsp)

A szocialisták bizonyára örvendeznének, ha volt elnökük ugyanolyan jó érzékű jövendőmondónak bizonyulna, mint amikor megjósolta, hogy sokmilliónyi „román” fogja elárasztani Magyarországot. (Sz. A.)

Jó reggelt! (P. B.)

 

Amerikai zászlóból készült hidzsábban vett részt a Fox News televízióban egy, a mecsetek bezárásának ötletéről szóló vitaműsorban Saba Ahmed, a Republikánus Muszlim Koalíció nevű szervezet alapítója. A nő azt mondta, így akarta kifejezni, hogy lehet egyszerre muszlim és hazafi, és hogy a muszlim amerikaiak vallásszabadságát is meg kell védeni.

Félő, hogy a csillagos-sávos kendő viselete miatt több kritika éri majd a hittestvérek, mint az amerikaiak részéről. (Sz. L.)

Vannak gyilkosok, és vannak ártatlanok. Más szembeállítható kategória nincs. (tsp)

A muszlim nők haját nyilvános helyeken elfedni hivatott ruhadarab nevének a „takaró” mellett szélesebb jelentése is van, többek között az erkölcsösséget is jelenti… Az ISIS nők közül toborzott kommandós gyilkosai is hordanak hidzsábot? (Sz. A.)

Így hirtelen nem tudom eldönteni, hogy egy igazi muszlim, vagy egy csökönyös hazafi a veszélyesebb. Hajlok arra, hogy inkább kávéznák, egy művelt, olvasott, érzékeny hithűvel, mint egy olyan emberrel, aki az emberségét határokhoz és állampolgársághoz köti. (P. B.)

 

Az elmúlt 15 évben a bérköltségek Romániában 207 százalékkal nőttek, ugyanebben az időszakban Magyarországon csak 103, Németországban pedig alig 31,4 százalékkal. Ha a tendencia folytatódik, újabb másfél évtized alatt lényegében utolérnénk a magyarországi bérszintet, míg Németország utóléréséhez harminc évre lesz szükség.

Mielőtt sajnálni kezdenénk a németeket, emlékeztetőül mondogassuk el párszor magunkban a ha szócskát. (Sz. L.)

A fogyasztói árak viszont optimizmusra adnak okot, azok jóval hamarabb utólérik a németországi szintet. (tsp)

Kérjük meg a magyarokat, hogy 15 évig, a németek pedig hogy 30 évig fagyasszák be a bérfejlesztést. Az utóbbiak akár a bérszint csökkentésével is segíthetnek abban, hogy hamarvást utolérjük őket. (Sz. A.)

A magyarországi “bélszintet” olvastam, tartok attól, hogy profétikus a diszlexiám.

 

Az Országos Tanúvédelmi Hivatal hét alkalmazottja ellen folyik eljárás, mert a tanúvédelemre szánt pénzből kirándulni mentek, sőt, veszélyeztették a tanúk életét is azzal, hogy családi magánkirándulásokat szerveztek a hegyekbe és a román tengerpartra, ahová a vallomást tevőket is magukkal vitték. Az ügyben nyomozó DNA egyik legelképesztőbb vádja, hogy az alkalmazottak a tanúvédelemre szánt pénzből tavaly karácsonyra levágásra való disznókra is költöttek.

Nos, azok a disznók már biztos nem fognak beszélni. (Sz. L.)

Nem mintha csak a tanúvédelemnél lenne ez az általános gyakorlat, csak pillanatnyilag ez hangzik a legjobban a hírekben. (tsp)

Megbízható források szerint a Tanúvédelmi Hivatal jószívű tisztjei minden óvintézkedést megtettek: friss disznóvérrel kenték be a védenceik arcát, és bölléreknek álcázták őket. (Sz. A.)

Még jó, hogy nem tévesztették össze a disznót a tanúval! (P. B.)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!