Hír plusz komment, augusztus 16.

2016. 08. 16. 18:30

Az Obama elnökségét megelőző nyolc esztendőben egyetlen sikeres, radikális iszlamista terrortámadást sem hajtottak végre az Egyesült Államokban” – jelentette ki nagy magabiztossággal Donald Trump egyik kampányrendezvényén Rudy Giuliani (fotó), aki abban az időben volt New York polgármestere, amikor 2001. szeptember 11-én az al-Káida merénylői lerombolták a World Trade Center ikertornyait.

Giuliani nem akar tájékozottabbnak tűnni, mint kedvenc elnökjelöltje, ezért vállalja, hogy legalább akkora marhaságokat mond, mint Trump . (S.J.)

Nagy a város, nem tűnt fel neki két torony hiánya. (Sz. L.)

Ez egy ismert szociopszichológiai jelenséget leíró fogalom. Elúltnyócévezés a tudományos neve. (P. B.)

Ki miben méri a sikert. Mondjuk, Trump egyértelműen katasztrófa. (tsp)

 

 

Veszélyezteti az egészségét az, aki korán felkel és már a reggeli órákban elmegy otthonról. A Cambridge-i Egyetem frissen publikált kutatási eredményei szerint a vírusok reggelente akár tízszer fertőzőbbek tudnak lenni, mint a nap későbbi szakaszaiban. A vírusok terjedésének sebessége ugyanis függ a sejteken belüli folyamatoktól. Ezek pedig együtt változnak azzal, melyik napszakban, hol tart éppen a bioritmusunk. Akhilesh Reddy professzor azt mondta, hatalmas a különbség, hogy melyik napszakban találkozunk a vírussal (például a képünkön látható influenzáéval). Ha reggel jut be a szervezetünkbe, sokkal gyorsabban el tud terjedni, mint este, amikor lassul a szervezet. Szerinte életeket is menthet, ha valaki járvány idején csak később mozdul ki otthonról.

Csekélységemre nézvést nem helytállóak a Cambridge-i Egyetem frissen publikált kutatási eredményei. Én kivételesen hajnali fél négykor ébredek, és fél hatkor elmegyek otthonról, de erről a pitymallatkor ébredező vírusoknak nincs tudomásuk. (Sz. A.)

Aki korán kel és jót akar magának, az védőmaszkban keresgélje az aranyat. (Sz. L.)

Ezt majd szeptember 15. után megpróbálom beadni a tanítónéniknek a gyerekeim iskoláiban. Egészségügyi okokból az első két órát kénytelenek leszünk ellógni, orvosi javallatra. (P. B.)

Én nagyon szívesen elővigyázatoskodom...(tsp)

Mindig mondtam, hogy a korai felkelés árt az egészségnek. (S.J.)

 

 

 

Közleményben jelentette be lemondását hétfőre virradó éjjel Alin Petrache, a Román Olimpiai- és Sportbizottság elnöke (fotó). Petrache az olimpia után hagyja el a tisztséget. Távozásának egyik oka, hogy a román sportolók hamisított formaruhákban vesznek részt a Játékokon, továbbá ötven esztendeje nem szerepeltek ennyire rosszul az ország sportolói, mint most Rióban.

Mindig is sejtettük, nem a ruha teszi a bajnokot. (Sz. L.)

Alin Petrache reneszánsz sokoldalúságú férfiú: PDS-s parlamenti képviselő, hajdani rugby-játékos, három egyetemi diploma, egy doktori cím, hat földterület birtokosa, mű- és ékszergyűjtő, a papája pedig az Adrian Petrache – Adrian Bittner – Dorin Cocoş alkotta triumvirátus egyik kiérdemesült oszlopa. Azt tehát nehéz elhinni, hogy Alin elszabott volna valamit az olimpiai felkészülés, illetve a formaruhák ügyében. (Sz. A.)

Az új román országbrand jelszava: hozzuk a formánk, izé, lopjuk a formánkat. (P. B.)

A pitiségnek is van egy diszkrét bája... (tsp)

Elkésett a lemondással, jóval az Olimpiai Játékok előtt kellett volna. Valaki más talán tudta volna, mi lesz az eredménye, ha a bizottsági vezetők fizetése sokszorosan magasabb, mint az edzőké és a sportolóké. (S.J.)

 

Együttműködési szerződést írt alá a parlamenti választásokra a Marian Munteanu egykori diákvezér, szélsőjobbos politikus Alianta Noastra (Mi Szövetségünk) új formációja és a kilencvenes években (valamint a második világháború előtt) szebb napokat látott, hosszú ideje parlamenten kívüli Parasztpárt (PNTCD).

Kéz a kézben könnyebb elviselni az egy százalékot. (Sz. L.)

A Parasztpárt látott ugyan szebb napokat, Marian Munteanu új formációja, a Mi Szövetségünk viszont nem. Kiváncsian várjuk: mi kerekedik ki abból, ha egy még nem létező part lép frigyre egy már nem létező párttal. (Sz. A.)

Remélem, sikeres lesz a szerződő felek közös kudarc-maximalizációja. (P. B.)

Ugye, ez a hír marad is a periférián? (tsp)

Kicsi zsáknak, kicsi foltja, avagy összenő, ami összetartozik. (S.J.)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!