Hír plusz komment, augusztus 11.

2016. 08. 11. 22:39

Romániában bárki könnyen lőfegyverhez juthat a Sky News múlt heti riportja szerint, melyben két állítólagos fegyvercsempésszel találkoztak s kötöttek üzletet. A szervezett bűnözés elleni osztály azonosította azt a marosvásárhelyi személyt is, aki az állítólagos csempészekhez irányította a brit tévéseket. A rendőrség szerint a riportban bemutatott fegyverek vadászpuskák. Ügyészségi források állítják: a Sky News „leleplező” riportja kacsa, a Digi24 úgy tudja: a brit televíziósok 2000 euróval fizették le a riportban megszólaló „fegyvercsempészeket”. A hírtévé munkatársa, Ramsay Stuart szerint igazából őket verték át azok, akikkel Romániában kapcsolatba kerültek. „Ha valóban becsaptak minket, Oscar-díjat érdemelnek alakításukért” – mondta a brit csatorna veterán újságírója.

Olyannyira kacsa az illegális romániai fegyverkereskedelem, hogy az álfegyverekkel lelőtt medvékről kiderült, hogy tulajdonképpen hormonzavaros vadnyulak. (P. B.)

Tiszta sor: az átverők átverési szándékkal verték át az átverőket, miközben a csatornákon lubickoló kacsa nagyokat blöffögött az átvert médiafogyasztók fülébe. (Sz. A.)

Nálunk mindent lehet kapni, igazit is, hamisat is, színleltet is. Minden típusú balekra van szakember. (tsp)

Nekem már az álfegyvercsempészek röhejes napszemüvege gyanús volt. (Sz. L.)

 

A Magyar Telekom vásárolta meg azt a digitális aláírási eljárást, amit Rogán Antal jegyez feltalálóként, derült ki a társaság Magyar Nemzet napilapnak megküldött válaszaiból. Bár Rogán és társai szabadalmát a MobilSign vásárolta meg, a Magyar Telekom már egy másik cégtől, a Profitrade-től rendelte meg az elektronikus aláírási megoldást. Attól a Profitrade-től, aminek 2002-13 között a találmányt Rogánnal közösen jegyző Csík Balázs, és a találmány jogait megvásárló MobilSign jelenlegi tulajdonosa, Pozsgai Petra mellett a Carion Holding is tulajdonosa volt.

Hát csoda, hogy a magyar médiafogyasztó könnyebben megemészti, ha azt mondják neki: jönnek a migránsok! (Sz. L.)

Ez a digitalis aláírás a terjedő mértékű analfabetizmusra is megoldást jelent majd. Ugyanúgy kell eljárni, mint annak idején a palatáblás korszakban: belenyomja az ember a hüvejkujját az anyagba, és már készen is van. (P. B.)

Lehet, hogy semmi köze a hírhez, de Csík Balázsról azt is érdemes tudni, hogy őurasága a Fidesz kormányzat által számlatanúsítási tevékenységre kizárólag jogosított – s ez által rövid idő alatt több milliárd forintos haszonra szert tett – Hunguard cég többségi tulajdonosa. A műszaki kutatással, fejlesztéssel foglalkozó MobilSign 2014-ben alapított, 3 millió forinttal bejegyzett kft pedig, cégpapírjai szerint egyetlen esztendő alatt 34.920 000 HUF nettó árbevételt realizált. Ja, és a vagyonkezelés, illetve ingatlanfejlesztés terén jeleskedő Carion Holding jelenleg jegyzett tőkéje kereken 1 milliárd Ft. (Sz. A.)

Reméljük azt a nyomkövetőt, nem Antink jegyzi, ami az őt nem ismerő bűnöző Vizoviczki lábán fityeg a házi őrizetben, mert akkor még megszökik a madárka... (tsp)

 

Az észak-koreai munkásokat elkezdték egy metamfetamin-alapú, nagyon erős kábítószerrel, a kristálymettel etetni. Azt remélik ettől, hogy fel fog gyorsítani egy fontos toronyházépítést. Több ezer észak-koreait vontak be a 70 emeletes felhőkarcoló, és több mint 60 apartmanblokk építésébe. A kristálymet felszívva vagy belélegezve eufóriát okoz, energiát ad, és akár 12 órára is elfojtja az étvágyat. Phenjan az 1970-es évek óta gyártja gyógyszerként a kristálymetet, amit külföldön is értékesít a devizahiányban szenvedő Kim rezsim.

Lám, lám, a romlott kapitalista világban előszeretettel diszkódrogként, vagy rave-partikon használatos kristálymet, Kim Dzsong Un országában az építőmunka szolgálatába állítva, csodákra képes! Viszont Om Jun Csol észak-koreai súlyemelő, aki Londonban olimpiai bajnok volt, most Rióban „csak” ezüstérmes lett, bocsánatot kért Kimtől emiatt, és töredelmesen beismerte: ezzel az eredménnyel nem lehet hős a saját hazájában. (Sz. A.)

Azért abba a toronyházba sem költöznék, és nem csak elvi alapon. A nagy örömben nem biztos, hogy minden a helyére kerül. (tsp)

Rendben, az észak-koreai pörgést értjük. De milyen anyag okozza a nagy magyar bút? (P. B.)

A kedves vezető is felszívódhatna már lassan. (Sz.L.)

 

Az Adevărul jegyzetírója, Daniel Gorgonaru szerint Daniel pátriárka megérdemli, hogy az eljövendő korok építészettörténészei együtt emlegessék a nevét Nicolae Ceauşescu nevével. Az utóbbi érdeme a parlament jelenlegi székházaként működő épületmonstrum létrejötte, az előbbié pedig a Nemzet Megváltásának Katedrálisa, mely méltó párja lesz a Nép Háza egyiptomi piramisokkal vetélkedő létesítményének.

Daniel pátriárka építményeiben is csak olyan élet legyen a jövőben, amilyen most a Ceauşescu hagyatékban van. (P. B.)

A biztos siker érdekében bízzák az építkezést észak-koreai szakemberekre. (Sz.L.)

Van egy építő jellegű javaslatom: ha elkészül a Katedrális, kössék össze több függőfolyosó révén a Palotával, a nemzetmentők és az ortodoxia szellemének szabad átjárása érdekében. (Sz. A.)

Két nagy nemzetmentő, az biztos! (tsp)Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!