Hír plusz komment, 2016. október 18.

2016. 10. 18. 19:32

Másfél éves letöltendő szabadságvesztésre ítéltek Németországban hétfőn egy férfit, amiért menekültek, külföldiek és zsidók ellen uszított egy közösségi oldalon. Volker Kauder, a kormányzó jobbközép CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakcióvezetője (fotó) a napokban felvetette az uszításnak teret biztosító internetes vállalkozások szankcionálását. Akár 50 ezer eurós pénzbüntetést is lehetségesnek tart abban az esetben, ha az adott portál, fórum üzemeltetője egy héten belül nem távolítja el a bejelentett jogsértő tartalmat. Thomas de Maiziere belügyminiszter hozzátette: a német társadalom alapját jelentő erkölcsi előírásokat "offline és online is" tiszteletben kell tartani.

Németországban a magyar kormány a sitten ülne ezen törvény alapján. (tsp)

Ha minden magyar nyelven a neten uszító fórumozót lecsuknának, akkor stadionok helyett börtönöket kellene építeni. (Sz. L.)

Hasznos lenne egy ilyen szigorú törvény térségünkben is, de be is kellene tartatni. (S.J.)

Maximalista volnék? Ha rajtam állna, nem csak az uszítókat, a gyűlöletkeltőket tiltanám ki a az online világából, kellő mértékben szankcionálnám azokat a nekivadult fórumozókat, fenyegetéssel üzengetőket, akik a névtelenség maszkja alatt ordináré módon élik ki silány nyelvi perverzióikat. (Sz. A.)

Ó, válasz a kérdésre, hogyan kerülhetne dutyiba Közép-Kelet Európa nagyrésze. (P. B.)

 

Kihallgatta hétfőn a DNA Gabriel Oprea volt miniszterelnök-helyettest, belügyminisztert, akit gyanúsítottként idézték be. A vádhatóság szerint Oprea minden egyes kiszállásakor számos rendőrt vezényeltek ki arra az útvonalra, amelyen az autója elhaladt, csak azért, hogy a miniszter gépkocsija gyorsabban haladhasson. "Fiatal kollégánk, Bogdan Gigină rendőr halála olyan tragédia, amelynek a keresztjét egész életemben hordozni fogom" – nyilatkozta Oprea, hozzátéve, hogy szolgálati ideje alatt történt a baleset. Úgy fogalmazott, azon az estén "senki nem sietett sehova", és állítása szerint az ő autója, illetve az azt kísérő rendőrautó is lassabban haladt, mint 60 km/h. Óriási tragédia ez, amelyet senki nem kívánt. De én sem az étteremből vagy a kocsmából jöttem, hanem a munkahelyemről” – fogalmazott.

Vörös szőnyeg virágokkal, önfeláldozó állampolgárok tetemével kikövezve, az kéne minden miniszter elé egy tisztes demokráciában. (tsp)

Késő bánat, eb gondolat – tartja a mondás. (S.J.)

Tehát Oprea következtetése: ügyetlen volt a motoros rendőr, hogy ilyen kis sebességgel haladva sem tudta elkerülni a jelöletlen gödröt. De ha a rendőr volt alkalmatlan, miért mondott le Oprea? (Sz. L.)

Ha a tragédia megtörténtekor Oprea expártelnök, exminiszter, exdoktor, exsatöbbi pont nem egy kocsmából vagy vendéglőből hajtatott hazafelé, „sehová sem sietve”, miért lassíttatta, fékezte minden eszközzel a vizsgálat lebonyolítását? (Sz. A.)

Minden egyes Oprea nyilatkozat súlyosbító körülmény. (P. B.)

 

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő (fotó) megkérdezte hétfőn a parlamentben Lázár János kancelláriaminisztert arról, mikor számolnak le az állambiztonsági múlttal, mikor tárják fel az ügynökmúltat? „Mert nem attól válik valaki méltóvá '56-os emlékek szellemiségéhez, hogy milliókat visz a megemlékezésekre.” Lázár szerint is az 1956-os forradalom és szabadságharc megítélésében nem az a legfontosabb, hogy az állam, vagy pártok, milyen megemlékezést tartanak, hanem, hogy hogyan él az '56-os forradalom, illetve az azt megtorló rendszer a magyarok emlékezetében. ”Viszont ma Magyarországon elsöprő többségben vannak azok, akik Kádár Jánost és életművét az ország dicsőségfalára írják” – vélekedett Lázár.

Mivel az egész mostani kormányzás egy Kádár nosztalgia, nehéz is felejteni. (tsp)

Ünnep jön, a demagógia és helyzet fokozódik. (S.J.)

Lázár bármikor képes a legvadabb kijelentéseinek az ellentétére is. (Sz. L.)

Kádár, az Kádár, ő legalább szeretett sakkozni, de mink Cseaucseszkut szeressük, mert ő volt a román nép legszeretettebb fia. (Sz. A.)

A nyilas múltidézés kikezdi a Kádár-nosztalgiát. Politikai retro-verseny Magyarországon. (P. B.)

 

Hazudnak azok a nők, akik azt állítják, hogy Donald Trump zaklatta őket szexuálisan – kelt Melania Trump a férje védelmére. Igaz, a republikánus elnökjelölt felesége szerint is elfogadhatatlan dolgot mondott a nőkről. „Meg voltam lepve, mert ez nem az az ember, akit ismerek” – mondta a botrányt kirobbantó 2005-ös hangfelvételről, amelyen Trump arról beszél. hogy ismert emberként bátran nyomulhat a nőkre. Egy másikon meg arról, hogy a lánya jó bula, de hát nyilván nem fekhet le vele. Mindezek Melania Trump szerint is elfogadhatatlanok. Négy nő vádolta meg a republikánus elnökjelöltet azzal, hogy molesztálta őket. Melania Trump szerint azonban ezek a nők hazudnak. „Az én férjem egy kedves úriember, sosem tenne ilyet”. Szerinte gyakoribb, hogy a Trump körül legyeskedő nők azok, akik illetlen nyomulással próbálnak férje közelébe kerülni.

Én kívánnám is, hogy november után is minél kevesebb teendő zavarjon bele a kedves úriemberrel töltött évekbe. (tsp)

Úgy tűnik, van az a pénz, amiért valaki Trumpot is kedves úriembernek látja. (S.J.)

Nem védem Trumpot, de ha nincs az az ominózus hangfelvétel, akkor a négy hölgy elő sem állt volna a molesztálás vádjával? (Sz.L.)

Holmi pletykalapok szerint volt olyan illetlen nyomuló Trump hatókörében, aki addig-addig legyeskedett Donald körül, amíg be nem kapta (tőle) a legyet. (Sz. A.)

Mentsétek meg Melania Trumpot! Szegény pára, ezt a trauma alapú tettesmosdatást! (P. B.)



Ossza meg másokkal is!



Szóljon hozzá!