Kárpátalja képekben

2016. 06. 30. 18:57

Újabb vendégkiállítás látogatható július 21-ig a nagyváradi Euro-Foto Art Galériában, ezúttal kárpátaljai fotográfusok műveit tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

A kárpátaljai fotóművészek tárlata színes és fekete-fehér képeket sorakoztat fel, tájképet, szociofotókat és portrékat. A kiállított anyagot, Tóth István, az Euro Foto Art Galéria elnöke értékelte, jelen volt az ungvári Transcarpathia Egyesület tagja, Volodimir Norba, aki feleségével képviselte klubjukat Váradon.

Tóth Istvántól megtudhattuk, a nagyváradi fotóművészek eddig kétszer is eljutottak már Ungvárra nemzetközi kiállítások alkalmával. „Nagy öröm számunkra, hogy úgy megyünk Ungvárra, mintha haza mennénk, és az ungvári fotóművészek is hasonlóképpen látogatnak meg minket” – fogalmazott Tóth István. „A kárpátaljai természeti környezetéből sok tájkép, pillanatkép, szociofotó, portré szerepel a váradi kiállítóteremben, sajátos módon bemutatva a kárpátaljai embereket” – tette hozzá Tóth. Egyébként az anyagban szerepelnek a természetben készült makrofotók, a környék különleges növény-, rovar- és állatvilágát ábrázolva.

Volodimir Norba elmondta, a váradi tárlaton közel húsz kárpátaljai fotóművész képei tekinthetők meg. Ezek többnyire fotótáborok alkalmával készültek, három-négy év munkáit ölelik fel..

A tárlatnyitó végén Ovi D. Pop és Gabor Ovidiu váradi fotóművészek arról beszéltek, milyen nagy szerepe van a multikulturális kapcsolattartásnak a fotóművészetben.

A száz kiállított fekete-fehér és színes fénykép július 21-éig, hétköznap 8 és 19 óra között tekinthető meg. A belépés ingyenes.Ossza meg másokkal is!Szóljon hozzá!